Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lichtenvoorde

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Lichtenvoorde verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zonder risico en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op deze pagina bekijkt u nuttige informatie betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, technische details, de totale kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Oost Gelre.

  • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
  • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
  • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
  • De prijzen liggen tussen de €1750 tot zo’n €9500, inclusief montage.
  • Regelmatig heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Oost Gelre | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7131
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Solus

Kosten traplift Lichtenvoorde juli 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee aspecten: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

  • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.200.
  • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €5.900.
  • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 inclusief installatie.
  • Een upgrade zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Lichtenvoorde. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.700 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.650 – €8.000€2.800 – €5.400halve dag
2 bochten€6.450 – €11.500€4.100 – €7.9006,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €12.500€5.300 – €10.5006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Lichtenvoorde.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lichtenvoorde is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u tot wel 45% op de nieuwprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-lichtenvoorde-7131

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

  • Een stukje zelfstandiger leven.
  • U brengt geen schade toe aan het huis.
  • Er hoeft niets verbouwd te worden.
  • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
  • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
  • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Lichtenvoorde voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 inclusief installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oost Gelre met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oost Gelre. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een prettige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

  1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
  2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
  3. U bespreekt wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
  4. De WMO-consulent zoekt uit of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
  5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een lift uitzoeken die in lijn is met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-melding doen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

  • Adres: Varsseveldseweg 2
  • 7131 BJ, Oost Gelre
  • Website: www.oostgelre.nl
  • E-mailadres: wmoloket@oostgelre.nl
  • Telefoonnummer: 0544378378

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Lichtenvoorde lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

  • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
  • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
  • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende modellen introduceren en geeft aan welk merk/model aansluit op de situatie en het budget. Veel dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Lichtenvoorde.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Lichtenvoorde.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende geschikte traplift fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan voor een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende professionele merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer. Grote dealers van deze modellen zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Lichtenvoorde al binnen 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Stannah en PractiComfort verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 55.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lichtenvoorde is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Lichtenvoorde hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak fluctueert dat tussen de 110 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie