Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bredevoort

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Bredevoort maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u risicoloos en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina bekijkt u bruikbare specificaties t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de bediening werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Aalten.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1800 tot wel €9300, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAalten | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7126
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Bredevoort juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.150 inclusief installatie.
 • Extra opties als een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verstrekken wij de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Bredevoort. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.850 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.700€2.950 – €5.500Dagdeel
2 bochten€5.850 – €11.400€3.800 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€7.900 – €13.800€4.800 – €10.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bredevoort.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bredevoort is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-bredevoort-7126

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Bredevoort voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 incl. plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire firma die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aalten binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aalten. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en veilig en prettig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Aalten (https://www.aalten.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent zoekt uit of de traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment sturen ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een traplift aanschaffen die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hofstraat 8
 • 7121 DM, Aalten
 • Website: www.aalten.nl
 • E-mail: gemeente@aalten.nl
 • Telefoonnummer: 0543493333

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Bredevoort onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u passende mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering in lijn is met uw budget en situatie. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Bredevoort.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Bredevoort.

Bekende merken
In Nederland zijn 5 professionele ontwikkelaars werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers werken met een korte installatietijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn een aantal goede fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Extrema, Triwa, Heymer, Platinum. Populaire (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Bredevoort binnen een paar weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Acorn + Extrema verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Solus.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bredevoort is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Bredevoort hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie