Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winterswijk Brinkheurne

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Winterswijk Brinkheurne vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u weer zelf en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze website bieden wij uitgebreide tips aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Winterswijk.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten liggen tussen de €2350 en €10200, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Winterswijk | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7115
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Winterswijk Brinkheurne juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens geldt er een meerprijs voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 inclusief installatie.
 • Extra opties als een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij de begrote kosten van het monteren van een traplift in Winterswijk Brinkheurne. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.600 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.900 – €8.700€2.650 – €6.8004,5 uur
2 bochten€6.200 – €10.700€4.150 – €7.9001 dag
Wenteltrap€7.500 – €12.300€5.350 – €9.700Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Winterswijk Brinkheurne.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Winterswijk Brinkheurne is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u zo 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-winterswijk-brinkheurne-7115

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Winterswijk Brinkheurne voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 inclusief montage. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Winterswijk door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Winterswijk. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en veilig en prettig thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten monteren die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of snel hulp aanvragen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Balinkesstraat 4
 • 7101 DL, Winterswijk
 • Website: www.winterswijk.nl
 • E-mailadres: wmo@winterswijk.nl
 • Telefoonnummer: 0543543960

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Winterswijk Brinkheurne onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende uitvoeringen laten zien en informeert welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel staan de meest populaire aanbieders die ook leveren in Winterswijk Brinkheurne.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Winterswijk Brinkheurne.

Bekende merken
In Nederland zijn 5 erkende leveranciers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren 5 professionele ontwikkelaars Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator. Populaire wederverkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Winterswijk Brinkheurne binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Otolift en RecentLift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Platinum Curve.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Winterswijk Brinkheurne is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Winterswijk Brinkheurne werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de regel schommelt dat tussen de 100 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie