Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winterswijk Woold

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Winterswijk Woold kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u veilig en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker vindt u praktische informatie aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Winterswijk.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1500 en €8600, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWinterswijk | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7108
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Winterswijk Woold juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.150 of meer.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Winterswijk Woold. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.600 – €2.100halve dag
Eén bocht€4.750 – €9.600€3.000 – €5.400halve dag
2 bochten€6.250 – €10.500€3.600 – €7.9005,5 uur
Spiltrap€7.950 – €12.300€5.150 – €10.0006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Winterswijk Woold.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Winterswijk Woold kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 55% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-winterswijk-woold-7108

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Winterswijk Woold voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 inclusief montage. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.250. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Winterswijk binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Winterswijk. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat na of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna geven ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kopen die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Balinkesstraat 4
 • 7101 DL, Winterswijk
 • Website: www.winterswijk.nl
 • E-mailadres: wmo@winterswijk.nl
 • Telefoonnummer: 0543543960

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Winterswijk Woold onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende opties demonstreren en geeft aan welke uitvoering voldoet aan uw budget en situatie. De meeste showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Winterswijk Woold.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Winterswijk Woold.

Populaire merken
In Nederland zijn meerdere erkende traplift fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken focussen zich op een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren vijf betrouwbare fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde dealers van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Winterswijk Woold in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Stannah of Smienk verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Winterswijk Woold is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Winterswijk Woold hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans fluctueert dat tussen de 135 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie