Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winterswijk Ratum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Winterswijk Ratum maakt het mogelijk! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u veilig en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op de traplift-vergelijker bekijkt u uitgebreide details t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Winterswijk.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2300 & €10100, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Winterswijk | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7106
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Winterswijk Ratum juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs hangt af van 2 factoren: de vorm van de trap en de gewenste opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.450 incl. montage.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Winterswijk Ratum. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.600 – €2.200halve dag
1 bocht€4.600 – €8.900€3.000 – €6.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.000 – €11.100€3.850 – €7.100Hele dag
Spiltrap€7.650 – €14.100€5.500 – €9.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Winterswijk Ratum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Winterswijk Ratum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer showrooms hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-winterswijk-ratum-7106

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Winterswijk Ratum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Winterswijk d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Winterswijk. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur verkent of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een traplift kiezen die rijmt met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of snel een aanvraag indienen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Balinkesstraat 4
 • 7101 DL, Winterswijk
 • Website: www.winterswijk.nl
 • E-mail: wmo@winterswijk.nl
 • Telefoonnummer: 0543543960

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Winterswijk Ratum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen demonstreren en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Winterswijk Ratum.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Winterswijk Ratum.

Goede merken
In uw regio zijn enkele bekende traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan voor een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren enkele betrouwbare merken Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema. Erkende installateurs van dergelijke merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Winterswijk Ratum binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Handicare en Heymer verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Winterswijk Ratum is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Winterswijk Ratum communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie