Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winterswijk Meddo

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Winterswijk Meddo biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. In het volgende overzicht bekijkt u waardevolle informatie inzake trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe het werkt, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Tevens kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Winterswijk.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten liggen tussen de €2250 oplopend tot 9400, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Winterswijk | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7104
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Winterswijk Meddo juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of meer.
 • Extra opties als een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel verschaffen we de begrote kosten van het monteren van een traplift in Winterswijk Meddo. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.800 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.100 – €9.900€2.700 – €6.8001/2 dag
Twee bochten€6.200 – €10.800€4.400 – €7.2001 dag
Draaiende trap€7.650 – €13.600€5.500 – €9.3006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Winterswijk Meddo.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Winterswijk Meddo is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Veel verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-winterswijk-meddo-7104

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Winterswijk Meddo voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 incl. montage.De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Winterswijk via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Winterswijk. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en comfortabel zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur beslist of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Nadien bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een stoellift laten installeren dat past bij uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Balinkesstraat 4
 • 7101 DL, Winterswijk
 • Website: www.winterswijk.nl
 • E-mail: wmo@winterswijk.nl
 • Telefoonnummer: 0543543960

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Winterswijk Meddo vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere systemen tonen en informeert welk model past bij uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Winterswijk Meddo.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Winterswijk Meddo.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele goede leveranciers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten garanderen een korte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf goede traplift bouwers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde installateurs van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Winterswijk Meddo al binnen 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als Acorn & PractiComfort bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Solus.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Winterswijk Meddo is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Winterswijk Meddo hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel wisselt dat tussen de 120 KG – 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie