Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Heurne

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in De Heurne kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Hieronder treft u bruikbare details betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Aalten.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1950 tot wel €8000, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Aalten | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7095
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift De Heurne februari 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs komt tot stand middels 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.350 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder vindt u de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in De Heurne. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.600 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.700 – €8.700€2.750 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€6.450 – €10.300€4.450 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.300 – €13.100€5.300 – €10.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in De Heurne.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in De Heurne is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u gemakkelijk 40% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Veel merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-de-heurne-7095

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in De Heurne voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele upgrades zoals een klaprail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aalten door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Aalten. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Aalten (https://www.aalten.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een model kopen die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hofstraat 8
 • 7121 DM, Aalten
 • Website: www.aalten.nl
 • E-mailadres: gemeente@aalten.nl
 • Telefoonnummer: 0543493333

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO De Heurne zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u de populaire liften demonstreren en adviseert u over welk model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in De Heurne.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in De Heurne.

Bekende merken
In uw regio zijn een aantal populaire merken werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers bieden een snelle levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf betrouwbare ontwikkelaars Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Minivator, Heymer, Triwa. Bekende aanbieders van dergelijke merken zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in De Heurne binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah + TipTop beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 55.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in De Heurne is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in De Heurne hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 100 KG & 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie