Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Netterden

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Netterden biedt uitkomst! Een groot aantal senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Hieronder kunt u aan de slag met handige informatie betreffende trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, technische details, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2500 en €8200, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Oude IJsselstreek | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7077
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Netterden juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs hangt af van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.150 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder vindt u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Netterden. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.800 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.100 – €8.000€3.450 – €5.8005 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.300€4.500 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €12.400€5.000 – €9.8001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Netterden.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Netterden is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-netterden-7077

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Netterden voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 incl. installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek binnen de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oude IJsselstreek. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist verkent of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een stoellift laten monteren dat past bij uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of snel een aanvraag indienen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mail: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Netterden subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende mogelijkheden laten zien en geeft aan welk merk/model matcht met uw budget en situatie. Veel aanbieders hebben een divers aanbod. In deze tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Netterden.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met goede leveranciers van trapliften in Netterden.

Populaire merken
In ons land zijn diverse betrouwbare merken aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken garanderen een vlotte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan enkele betrouwbare leveranciers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het kopen van de beste huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Netterden binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als ThyssenKrupp en RecentLift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Netterden is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Netterden hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Standaard valt dit binnen een marge van 130 KG – 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie