Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oude IJsselstreek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Oude IJsselstreek maakt het mogelijk! Veel ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website leest u uitgebreide details wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Tevens kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Oude IJsselstreek.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €1750 tot zo’n €8700, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOude IJsselstreek | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 10

Kosten traplift Oude IJsselstreek mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Oude IJsselstreek. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.600 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.550 – €8.400€3.150 – €6.4001/2 dag
Meerdere bochten€5.800 – €11.400€4.300 – €7.200Hele dag
Draaiende trap€7.500 – €13.500€4.900 – €9.2005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oude IJsselstreek.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oude IJsselstreek is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u maar zo 40% – 45% op de nieuwprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-oude-ijsselstreek-7054

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Oude IJsselstreek voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.400 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenelk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oude IJsselstreek d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oude IJsselstreek. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift aanschaffen die matcht met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Staringstraat 25
 • 7081 BN, Oude IJsselstreek
 • Website: www.oude-ijsselstreek.nl
 • E-mailadres: info@oude-ijsselstreek.nl
 • Telefoonnummer: 0315292292

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Oude IJsselstreek vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire opties introduceren en geeft aan welk systeem rijmt met uw situatie. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In de volgende tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Oude IJsselstreek.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Oude IJsselstreek.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere populaire traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan diverse erkende leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe. Gerenommeerde installateurs van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het kopen van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Oude IJsselstreek binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als ThyssenKrupp & 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oude IJsselstreek is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oude IJsselstreek hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 110 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie