Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Doetinchem

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Doetinchem biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u veilig en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Via deze pagina vindt u bruikbare tips met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Doetinchem.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1650 oplopend tot 8400, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Doetinchem | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7005
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 160

Kosten traplift Doetinchem april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De kostprijs is afhankelijk van twee factoren: het type trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.150 incl. montage.
 • Extra opties als een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Doetinchem. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.850 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.700€3.150 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€6.250 – €11.900€3.550 – €7.0005,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.400€5.200 – €9.8006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Doetinchem.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Doetinchem is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer merken hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-doetinchem-7005

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Doetinchem voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap start bij €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Doetinchem binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Doetinchem. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Doetinchem (https://www.doetinchem.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem kopen die in lijn is met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Terborgseweg 21
 • 7001 GM, Doetinchem
 • Website: www.doetinchem.nl
 • E-mailadres: wmo-winkel@doetinchem.nl
 • Telefoonnummer: 0314377377

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Doetinchem zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de omgeving. Een professionele adviseur kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk soort lift in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In deze tabel vindt u winkels en producenten die ook actief zijn in Doetinchem.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Doetinchem.

Geschikte merken
In uw regio zijn meerdere geschikte traplift bouwers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers hanteren een korte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren 5 bekende traplift bouwers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Extrema, Minivator, Heymer. Bekende verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Doetinchem al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Platinum & Extrema hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Doetinchem is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Doetinchem hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans schommelt dat tussen de 120 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze huizen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie