Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gaanderen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Gaanderen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site treft u praktische informatie t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, technische details, de kosten, de WMO en onderhoud. Ook kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Doetinchem.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2100 en €8700, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDoetinchem | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7011
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Gaanderen juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 inclusief installatie.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Gaanderen. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.700 – €2.1004 uur
1 bocht€5.150 – €9.100€2.800 – €6.9001/2 dag
Meerdere bochten€5.800 – €10.400€3.550 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€7.900 – €14.300€5.350 – €9.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Gaanderen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gaanderen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-gaanderen-7011

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Gaanderen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Doetinchem binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Doetinchem. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Doetinchem (https://www.doetinchem.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift uitkiezen die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Terborgseweg 21
 • 7001 GM, Doetinchem
 • Website: www.doetinchem.nl
 • E-mail: wmo-winkel@doetinchem.nl
 • Telefoonnummer: 0314377377

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Gaanderen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire opties tonen en adviseert welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vindt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Gaanderen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Gaanderen.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende goede fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten bieden een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan diverse goede leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum, Extrema. Populaire wederverkopers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Gaanderen in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Otolift of PractiComfort hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Otolift Air.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Gaanderen is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Gaanderen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel ligt dat tussen de 100 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie