Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hummelo

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Hummelo vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en comfortabel naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met waardevolle informatie met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een beschermde en plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2100 tot wel €9800, inclusief montage.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBronckhorst | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6999
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Hummelo mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.050 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Hummelo. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.700 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.700€3.150 – €6.200Dagdeel
Twee bochten€6.350 – €10.700€4.450 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€8.350 – €12.400€5.450 – €10.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hummelo.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hummelo is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschafwaarde. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-hummelo-6999

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Hummelo voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert bekijkt of de traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U gaat dan een model kopen die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mail: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Hummelo lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire stoelliften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model past bij uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Hummelo.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Hummelo.

Bekende merken
In uw regio zijn diverse bekende traplift fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars bieden een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit enkele goede traplift bouwers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Extrema, Heymer, Triwa. Betrouwbare specialisten van bovengenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een prettige huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Hummelo binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Minivator of Heymer bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hummelo is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hummelo werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 175 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie