Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bronckhorst

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Bronckhorst maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website leest u uitgebreide beschrijvingen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €2600 tot zo’n €9500, incl. montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Bronckhorst | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Bronckhorst juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.200 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Bronckhorst. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.700 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.850 – €9.900€3.150 – €6.600halve dag
2 bochten€6.500 – €11.700€3.850 – €7.5006 uur
Spiltrap€7.500 – €14.400€5.350 – €9.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bronckhorst.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bronckhorst is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Het gros van de aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-bronckhorst-7221

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Bronckhorst voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of de traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een traplift kiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mailadres: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Bronckhorst onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u geschikte uitvoeringen introduceren en informeert welke uitvoering matcht met uw woning en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook leveren in Bronckhorst.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Bronckhorst.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 geschikte ontwikkelaars actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan voor een korte levertijd en uitstekende service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende grote merken Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe. Grote installateurs van merken als deze zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist kan u helpen bij het vinden van een goede huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Bronckhorst binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Handicare of RecentLift bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bronckhorst is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Bronckhorst communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie