Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bronkhorst

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Bronkhorst vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. In het volgende overzicht treft u bruikbare details aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een beschermde en comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten variëren tussen €2500 & €8800, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Bronckhorst | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7226
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Bronkhorst juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.200 of meer.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Bronkhorst. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.800 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.350 – €9.700€3.450 – €6.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.600€4.000 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €13.900€5.200 – €10.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bronkhorst.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bronkhorst is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u eenvoudig 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-bronkhorst-7226

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Bronkhorst voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn bieden ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem selecteren dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mail: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Bronkhorst zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de regio. Een productspecialist kan u een aantal uitvoeringen laten zien en geeft aan welk systeem rijmt met uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder vindt u winkels en producenten die ook actief zijn in Bronkhorst.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Bronkhorst.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse erkende fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars waarborgen een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele betrouwbare traplift bouwers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Extrema, Platinum, Triwa. Grote adviseurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Bronkhorst al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Platinum + 123 traplift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Bronkhorst is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bronkhorst verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Meestal schommelt dat tussen de 135 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie