Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Steenderen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Steenderen kan u daarbij helpen! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u veilig en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met nuttige gegevens ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de producten werken, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1700 tot maar liefst €8400, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Bronckhorst | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Steenderen juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt bepaald door twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €6.950 of nog duurder.
 • Opties zoals een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Steenderen. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.700€1.550 – €2.2004 uur
1 bocht€4.850 – €9.400€2.500 – €5.1004,5 uur
2 bochten€5.500 – €11.100€3.600 – €7.0006,5 uur
Draaiende trap€7.650 – €13.300€4.500 – €10.8006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Steenderen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Steenderen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Flink wat merken kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-steenderen-7221

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Steenderen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 incl. plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna ontvangt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een traplift selecteren dat past bij uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mailadres: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Steenderen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de regio. Een productspecialist kan u verschillende opties tonen en adviseert u over welk systeem in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Steenderen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Steenderen.

Bekende merken
In ons land zijn verschillende goede leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers werken met een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren enkele professionele traplift fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema. Erkende verkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Steenderen binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp & 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Steenderen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Steenderen communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel wisselt dat tussen de 105 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie