Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Joppe

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Joppe verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u risicoloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Onderstaand treft u nuttige details ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u direct en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Lochem.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2350 tot wel €8000, inclusief montage.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Lochem | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7215
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Joppe juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.150.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bekijkt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Joppe. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.650 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.700 – €8.700€2.500 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €10.500€3.750 – €7.0001 dag
Draaiende trap€8.350 – €12.900€4.750 – €10.200Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Joppe.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Joppe is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u zo 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkopers bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-joppe-7215

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Joppe voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.700 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lochem binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Lochem. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Lochem (https://www.lochem.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Aansluitend verstrekken ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een model uitzoeken die aansluit op uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hanzeweg 8
 • 7241 CR, Lochem
 • Website: www.lochem.nl
 • E-mail: info@lochem.nl
 • Telefoonnummer: 0573289222

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Joppe onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire mogelijkheden laten zien en vertelt welk systeem past bij uw woning en budget. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Joppe.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met goede leveranciers van trapliften in Joppe.

Erkende merken
In uw omgeving zijn 5 populaire leveranciers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten beloven een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit verschillende erkende merken Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema. Grote installateurs van dergelijke merken zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Joppe binnen een paar weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Triwa + Smienk hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Joppe is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Joppe hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak schommelt dat tussen de 125 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie