Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gorssel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Gorssel biedt uitkomst! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Via de TrapliftExpert treft u handige adviezen met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Lochem.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1700 tot wel €8100, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLochem | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7213
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Gorssel juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.650 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Gorssel. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.650€1.600 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.200 – €9.500€3.450 – €6.700halve dag
2 bochten€5.850 – €10.700€4.500 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€7.900 – €14.500€4.750 – €9.3005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Gorssel.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gorssel is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 50% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-gorssel-7213

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Gorssel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lochem via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Lochem. Burgers met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren comfortabel van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Lochem (https://www.lochem.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Nadien verstrekken ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type kiezen die aansluit op uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of direct aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hanzeweg 8
 • 7241 CR, Lochem
 • Website: www.lochem.nl
 • E-mailadres: info@lochem.nl
 • Telefoonnummer: 0573289222

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Gorssel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel/showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire modellen demonstreren en geeft aan welke uitvoering past bij uw wensenlijstje en budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder treft u leveranciers en merken die ook liften installeren in Gorssel.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Gorssel.

Erkende merken
In uw omgeving zijn een aantal populaire ontwikkelaars met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken staan in voor een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren verschillende goede leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Bekende adviseurs van deze modellen zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Gorssel binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Minivator of TipTop verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Gorssel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Gorssel benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG – 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie