Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beltrum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Beltrum verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Onderstaand vindt u belangrijke specificaties ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Daarnaast kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Berkelland.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2150 en €8700, incl. plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBerkelland | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7156
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Beltrum juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 incl. montage.
 • Extra opties zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel verschaffen we de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Beltrum. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.700 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.900€3.100 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.750 – €11.100€3.600 – €7.3006,5 uur
Spiltrap€8.450 – €12.900€5.550 – €9.7005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Beltrum.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beltrum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 55% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-beltrum-7156

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Beltrum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 inclusief installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berkelland via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Berkelland. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang comfortabel in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Berkelland (https://www.gemeenteberkelland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een systeem aanschaffen die rijmt met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 7271 AX, Berkelland
 • Website: www.gemeenteberkelland.nl
 • E-mail: info@gemeenteberkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0545250250

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Beltrum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende liften introduceren en vertelt welk model aansluit op uw wensen en budget. Het gros van de winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Beltrum.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Beltrum.

Goede merken
In uw regio zijn enkele geschikte producenten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars focussen zich op een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 goede traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer. Bekende specialisten van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Beltrum al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Stannah + Smienk verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Beltrum is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Beltrum werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG & 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie