Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lievelde

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Lievelde vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op de traplift-vergelijker treft u belangrijke tips t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de prijzen, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Oost Gelre.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven variëren tussen €1550 oplopend tot 8300, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOost Gelre | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7137
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Lievelde juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Lievelde. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.800 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.500 – €9.000€2.900 – €5.1004,5 uur
2 bochten€6.400 – €11.600€4.100 – €7.1006,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €13.000€5.400 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lievelde.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lievelde is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u eenvoudig 55% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-lievelde-7137

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Lievelde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 incl. installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenluxere stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oost Gelre d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oost Gelre. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als opstapjes of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een type aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen een aanvraag indienen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Varsseveldseweg 2
 • 7131 BJ, Oost Gelre
 • Website: www.oostgelre.nl
 • E-mailadres: wmoloket@oostgelre.nl
 • Telefoonnummer: 0544378378

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Lievelde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende mogelijkheden laten zien en informeert u over welke uitvoering rijmt met de situatie en het budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Lievelde.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Lievelde.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse bekende fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten beloven een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan diverse grote merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van dergelijke merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de montage van een traplift in Lievelde binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Handicare of Extrema verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Lievelde is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Lievelde verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen schommelt dat tussen de 110 KG en 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie