Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vragender

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Vragender verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zelfstandig en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker treft u uitgebreide informatie met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Oost Gelre.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1650 & €9800, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOost Gelre | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7134
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Vragender juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100 of meer.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verstrekken wij de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Vragender. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.800 – €2.2004 uur
1 bocht€5.000 – €9.000€2.950 – €6.6005 uur
2 bochten€6.250 – €11.200€3.550 – €7.000Hele dag
Spiltrap€7.600 – €14.500€4.650 – €9.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Vragender.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Vragender is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 60% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-vragender-7134

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Vragender voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oost Gelre d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oost Gelre. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een type uitkiezen die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of snel een aanvraag indienen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Varsseveldseweg 2
 • 7131 BJ, Oost Gelre
 • Website: www.oostgelre.nl
 • E-mailadres: wmoloket@oostgelre.nl
 • Telefoonnummer: 0544378378

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Vragender zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u passende systemen demonstreren en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Het gros van de winkels hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Vragender.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Vragender.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn vijf populaire fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten garanderen een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 populaire producenten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Platinum, Heymer, Triwa. Erkende aanbieders van deze modellen zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Vragender binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Stannah en 123 traplift verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Vragender is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Vragender verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen schommelt dat tussen de 110 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie