Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winterswijk Henxel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Winterswijk Henxel kan u daarbij helpen! Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u veilig en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Via onze vergelijker bekijkt u uitgebreide specificaties inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Winterswijk.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2600 tot wel €9300, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWinterswijk | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7113
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Winterswijk Henxel juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.400 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Winterswijk Henxel. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.700 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.950 – €9.800€3.400 – €6.8004,5 uur
2 bochten€5.850 – €10.400€4.450 – €7.0001 dag
Spiltrap€8.450 – €12.000€4.700 – €10.9005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Winterswijk Henxel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Winterswijk Henxel kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-winterswijk-henxel-7113

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Winterswijk Henxel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Ook onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 incl. montage.Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Winterswijk d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Winterswijk. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert bekijkt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een lift selecteren die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Balinkesstraat 4
 • 7101 DL, Winterswijk
 • Website: www.winterswijk.nl
 • E-mailadres: wmo@winterswijk.nl
 • Telefoonnummer: 0543543960

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Winterswijk Henxel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende liften demonstreren en informeert u over welk merk/model matcht met de situatie en het budget. Een groot deel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Winterswijk Henxel.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Winterswijk Henxel.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn enkele bekende traplift fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten waarborgen een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn verschillende goede traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator. Erkende (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de montage van een traplift in Winterswijk Henxel binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Minivator of RecentLift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Winterswijk Henxel is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Winterswijk Henxel hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie