Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winterswijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Winterswijk biedt uitkomst! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina bekijkt u handige gegevens inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Winterswijk.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €1500 & €10200, incl. montage.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWinterswijk | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7101
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Winterswijk juli 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt bepaald door twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.400 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Winterswijk. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.750 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.400€3.350 – €6.700Dagdeel
Twee bochten€6.400 – €11.400€3.650 – €7.400Hele dag
Wenteltrap€7.900 – €12.800€5.100 – €10.6006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Winterswijk.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Winterswijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u maar zo 50% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-winterswijk-7101

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Winterswijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Winterswijk d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Winterswijk. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift selecteren die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of wilt u hulp aanvragen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Balinkesstraat 4
 • 7101 DL, Winterswijk
 • Website: www.winterswijk.nl
 • E-mailadres: wmo@winterswijk.nl
 • Telefoonnummer: 0543543960

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Winterswijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem voldoet aan uw budget en situatie. De meeste verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Winterswijk.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Winterswijk.

Goede merken
In uw regio zijn een aantal erkende traplift fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken verzekeren een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 professionele traplift bouwers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Winterswijk binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Platinum + Heymer verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Winterswijk is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Winterswijk communiceert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 135 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie