Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Doesburg

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Doesburg maakt het mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u weer zelf en moeiteloos de trap op en af. Op deze pagina bieden wij bruikbare specificaties betreffende trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Doesburg.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1900 tot maar liefst €8000, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDoesburg | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteDoesburg
Postcode6982
WMO Beslissingstermijn8-20 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Doesburg juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.400 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Doesburg. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.850 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.100 – €8.400€3.400 – €5.7005 uur
Twee bochten€5.550 – €10.400€3.900 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.700€4.950 – €9.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Doesburg.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Doesburg kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer leveranciers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-doesburg-6982

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Doesburg voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Doesburg d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Doesburg. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Doesburg (https://www.doesburg.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-20 weken. Daarna sturen ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een traplift selecteren dat past bij uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct hulp aanvragen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Phillipus Gastelaarsstraat 2
 • 6981 BH, Doesburg
 • Website: www.doesburg.nl
 • E-mailadres: zorgloket@doesburg.nl
 • Telefoonnummer: 481385

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Doesburg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere liften demonstreren en adviseert u over welk model past bij uw budget en situatie. Het gros van de winkels verkopen diverse merken. In deze tabel staan merken en winkels die ook leveren in Doesburg.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Doesburg.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele professionele leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers garanderen een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf grote traplift bouwers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Platinum, Extrema, Triwa. Erkende montagepartners van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Doesburg binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp en Extrema beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Doesburg is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Doesburg communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal wisselt dat tussen de 105 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie