Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westervoort

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Westervoort maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en comfortabel van uw hele huis genieten. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met handige informatie aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Westervoort.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2600 tot zo’n €8900, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westervoort | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWestervoort
Postcode6931
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Westervoort mei 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Ook geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.050.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Westervoort. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.550 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.300 – €8.300€3.050 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.200 – €11.500€4.450 – €8.000Eén dag
Wenteltrap€7.800 – €14.100€4.850 – €10.0001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Westervoort.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Westervoort kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u maar zo 50% op de aankoopprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-westervoort-6931

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Westervoort voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 incl. installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westervoort door de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Westervoort. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westervoort (https://www.westervoort.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een traplift uitkiezen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of gelijk aanmelden voor de WMO? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dorpsplein 1
 • 6931 CZ, Westervoort
 • Website: www.westervoort.nl
 • E-mail: loketwwz@westervoort.nl
 • Telefoonnummer: 09002791111

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Westervoort vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende liften demonstreren en adviseert welk merk/model voldoet aan uw wensen en budget. Veel verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Westervoort.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Westervoort.

Goede merken
In uw regio zijn een aantal bekende traplift bouwers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers verzekeren een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende bekende producenten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema. Bekende verkopers van bovengenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Westervoort binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Stannah of Strobbe verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Starla.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Westervoort is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Westervoort hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie