Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ede

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Ede maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u risicoloos en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij belangrijke beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Uiteraard kunt u heel eenvoudig een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Ede.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een prettige manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De totale kosten liggen tussen de €1950 & €8800, inclusief montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Ede | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6715
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Ede mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht vindt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Ede. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.650 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.400 – €9.700€2.600 – €5.300halve dag
2 bochten€6.100 – €10.200€4.150 – €7.3005,5 uur
Spiltrap€8.550 – €12.600€4.950 – €9.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ede.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Ede kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Veel leveranciers kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-ede-6715

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Ede voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. montage.Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ede met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Ede. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna krijgt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een systeem aanschaffen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6711 DE, Ede
 • Website: www.ede.nl
 • E-mailadres: wmo@ede.nl
 • Telefoonnummer: 140318

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Ede bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte opties laten zien en vertelt welk systeem aansluit op uw woning en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook actief zijn in Ede.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Ede.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal geschikte ontwikkelaars actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten verzekeren een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren verschillende grote traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe. Bekende specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de montage van een traplift in Ede al binnen 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp & 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 75.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Ede is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ede benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal fluctueert dat tussen de 110 KG & 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie