Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Harskamp

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Harskamp maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en comfortabel van uw hele huis genieten. Op deze site bieden wij praktische tips wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de montagekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Ede.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De totale kosten liggen tussen de €1550 tot zo’n €9800, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Ede | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6732
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 10

Kosten traplift Harskamp juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.250 of meer.
 • Extra’s zoals een automatische voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Harskamp. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.800 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.200€3.050 – €6.100halve dag
Meerdere bochten€5.750 – €10.300€4.200 – €7.6006,5 uur
Spiltrap€8.300 – €14.300€4.650 – €9.7006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Harskamp.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Harskamp is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-harskamp-6732

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Harskamp voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 inclusief installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ede door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Ede. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens ontvangt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een type selecteren dat past bij uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6711 DE, Ede
 • Website: www.ede.nl
 • E-mail: wmo@ede.nl
 • Telefoonnummer: 140318

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Harskamp subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire mogelijkheden introduceren en geeft aan welk model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de volgende tabel staan leveranciers en merken die ook liften monteren in Harskamp.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Harskamp.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse bekende producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal erkende producenten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Minivator, Strobbe, Triwa. Bekende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Harskamp al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Acorn of PractiComfort hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Harskamp is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Harskamp hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 130 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie