Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Doornenburg

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Doornenburg maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u risicoloos en moeiteloos de trap op en af. Op deze webpagina vindt u nuttige tips aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Lingewaard.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2150 en €9500, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLingewaard | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6686
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Doornenburg juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.100 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Doornenburg. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.750 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.800 – €9.400€3.300 – €5.8005 uur
Twee bochten€6.200 – €11.200€4.300 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€7.850 – €13.200€4.700 – €9.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Doornenburg.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Doornenburg is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-doornenburg-6686

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Doornenburg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lingewaard via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Lingewaard. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een model selecteren die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kinkelenburglaan 6
 • 6681 BJ, Lingewaard
 • Website: www.lingewaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@lingewaard.nl
 • Telefoonnummer: 0263260111

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Doornenburg bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal systemen demonstreren en adviseert u over welk merk/model rijmt met uw situatie. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Doornenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Doornenburg.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse erkende leveranciers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten verzekeren een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal bekende leveranciers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Doornenburg binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Triwa + 123 traplift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 2000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Doornenburg is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Doornenburg werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 135 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie