Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Slijk-Ewijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Slijk-Ewijk biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met waardevolle specificaties m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kan men kosteloos op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2400 tot zo’n €8500, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Overbetuwe | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6677
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Slijk-Ewijk juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.350 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Slijk-Ewijk. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.850 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.400 – €9.500€3.150 – €6.7005 uur
Twee bochten€6.200 – €11.400€3.550 – €7.3006 uur
Spiltrap€7.800 – €12.100€5.450 – €9.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Slijk-Ewijk.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Slijk-Ewijk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-slijk-ewijk-6677

Bekijk leveranciers in de regio

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Slijk-Ewijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.100 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze liften kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Overbetuwe. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een systeem uitkiezen die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mailadres: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Slijk-Ewijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u passende liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op de situatie en het budget. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook leveren in Slijk-Ewijk.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Slijk-Ewijk.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 bekende fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers hanteren een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn enkele grote traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe. Erkende adviseurs van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Slijk-Ewijk in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Triwa en Smienk verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Sadler.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Slijk-Ewijk is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Slijk-Ewijk werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal wisselt dat tussen de 120 KG & 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie