Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Overbetuwe

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Overbetuwe verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Aan de hand van deze website bekijkt u handige specificaties met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, de werking, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De totale kosten liggen tussen de €2350 tot maar liefst €9100, incl. installatie.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOverbetuwe | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Overbetuwe april 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Vaak zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 of nog duurder.
 • Opties zoals een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de marktprijzen van het monteren van een traplift in Overbetuwe. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.800 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.550 – €8.200€2.600 – €6.300Dagdeel
2 bochten€6.400 – €11.200€3.650 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.100€5.100 – €10.7006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Overbetuwe.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Overbetuwe kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 55% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-overbetuwe-6671

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Overbetuwe voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien zijn er buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief montage. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Overbetuwe. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert verkent of de traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift uitzoeken die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer weten of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mailadres: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Overbetuwe lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere opties laten zien en informeert u over welk model aansluit op uw wensen en budget. Veel winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel treft u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Overbetuwe.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Overbetuwe.

Populaire merken
In uw regio zijn enkele goede producenten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken garanderen een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse erkende leveranciers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Extrema, Triwa, Platinum. Betrouwbare verkopers van dergelijke merken zijn RecentLift, Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist helpt u graag bij het vinden van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Overbetuwe binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Minivator en Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Overbetuwe is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Overbetuwe werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Vaak wisselt dat tussen de 110 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie