Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijchen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Wijchen maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Via deze pagina bieden wij bruikbare beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u direct en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Wijchen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een veilige en comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2550 tot wel €9300, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWijchen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6602
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Wijchen april 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.650 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht treft u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Wijchen. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.650 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.750 – €9.400€2.900 – €5.100halve dag
Twee bochten€5.700 – €10.700€3.550 – €7.700Eén dag
Spiltrap€8.100 – €14.100€4.500 – €10.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wijchen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Wijchen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wijchen-6602

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Wijchen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder bestaan er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 inclusief montage. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijchen via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Wijchen. Mensen met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn veilig en prettig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Wijchen (https://www.wijchen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift uitkiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Bronckhorstlaan 2
 • 6602 BG, Wijchen
 • Website: www.wijchen.nl
 • E-mailadres: vraagwijzer@wijchen.nl
 • Telefoonnummer: 0246492244

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Wijchen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welk type lift past rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Wijchen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wijchen.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn een aantal goede traplift fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken waarborgen een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal goede traplift fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Populaire montagepartners van de genoemde merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Wijchen binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als ThyssenKrupp en TipTop verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wijchen is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wijchen werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie