Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leur

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Leur maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website kunt u aan de slag met praktische details betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Wijchen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten schommelen tussen €2550 tot wel €9400, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWijchen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6615
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Leur juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Leur. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.550 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.900€2.850 – €5.700halve dag
2 bochten€5.750 – €10.100€3.850 – €7.6005,5 uur
Wenteltrap€7.600 – €12.900€4.600 – €10.8006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Leur.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Leur is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. De meeste showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-leur-6615

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Leur voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en aanvullende opties als een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijchen binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Wijchen. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Wijchen (https://www.wijchen.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist beslist of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een stoellift uitkiezen die in lijn is met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of meteen hulp aanvragen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Bronckhorstlaan 2
 • 6602 BG, Wijchen
 • Website: www.wijchen.nl
 • E-mail: vraagwijzer@wijchen.nl
 • Telefoonnummer: 0246492244

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Leur onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften laten zien en informeert u over welk soort lift past bij uw situatie. Een groot deel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Leur.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Leur.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn een aantal bekende traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten garanderen een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn meerdere betrouwbare traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Extrema, Strobbe, Triwa, Heymer. Gerenommeerde aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Leur al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Handicare of Smienk verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Leur is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Leur communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis wisselt dat tussen de 100 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie