Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nederasselt

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Nederasselt maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u weer zelf en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina kunt u aan de slag met uitgebreide adviezen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Heumen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2100 oplopend tot 10100, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHeumen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6612
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftStannah Solus

Kosten traplift Nederasselt juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Nederasselt. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.700 – €2.150halve dag
1 bocht€5.250 – €9.300€2.950 – €6.900Dagdeel
Twee bochten€6.050 – €10.900€4.350 – €7.4006 uur
Wenteltrap€7.900 – €13.000€4.800 – €10.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nederasselt.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Nederasselt is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de showrooms bieden een assortiment met tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-nederasselt-6612

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nederasselt voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. montage.Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze lift beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heumen door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Heumen. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Heumen (https://www.heumen.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een stoellift laten monteren die in lijn is met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 6
 • 6581 AC, Heumen
 • Website: www.heumen.nl
 • E-mailadres: heumen@heumen.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Nederasselt onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende liften demonstreren en vertelt welke uitvoering rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Nederasselt.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Nederasselt.

Bekende merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare leveranciers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan voor een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende bekende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Heymer, Minivator, Triwa. Grote aanbieders van de genoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het vinden van de beste huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de montage van een traplift in Nederasselt in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Platinum & Extrema verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nederasselt is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nederasselt benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 135 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie