Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heijen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Heijen kan u daarbij helpen! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zonder risico en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina kunt u aan de slag met uitgebreide adviezen ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, de unieke werking, de montagekosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Gennep.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €2450 tot zo’n €10200, incl. montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteGennep | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6598
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Parallel

Kosten traplift Heijen mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.350.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Heijen. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.600 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.000€3.000 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€5.650 – €10.000€4.250 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.250 – €13.900€5.500 – €9.4006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Heijen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Heijen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-heijen-6598

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Heijen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.100 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gennep via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Gennep. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Gennep (https://www.gennep.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur verkent of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem laten plaatsen die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Ellen Hoffmannplein 1
 • 6591 CP, Gennep
 • Website: www.gennep.nl
 • E-mail: zorgloket@gennep.nl
 • Telefoonnummer: 0485494141

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Heijen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en informeert welk systeem aansluit op uw woning en budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Heijen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Heijen.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal goede merken werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten focussen zich op een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden meerdere erkende leveranciers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer, Triwa. Grote specialisten van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Heijen binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Stannah of TipTop hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Heijen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Heijen werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard ligt dat tussen de 130 KG & 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie