Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mook

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Mook maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker leest u nuttige informatie m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Mook en Middelaar.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1950 & €9200, incl. installatie.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Mook en Middelaar | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6585
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Mook juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs komt tot stand middels 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.300 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel vindt u de richtprijs van het installeren van een traplift in Mook. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.550 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.850 – €8.600€3.400 – €5.6004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €11.000€3.700 – €7.5006,5 uur
Spiltrap€7.700 – €13.000€4.850 – €9.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Mook.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mook is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-mook-6585

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Mook voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 inclusief montage. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Mook en Middelaar d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Mook en Middelaar. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Mook en Middelaar (https://www.mookenmiddelaar.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een lift kopen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 6
 • 6585 AP, Mook en Middelaar
 • Website: www.mookenmiddelaar.nl
 • E-mailadres: wmo@mookenmiddelaar.nl
 • Telefoonnummer: 0246961111

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Mook vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte opties laten zien en informeert welke uitvoering voldoet aan uw wensen en budget. De meeste showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Mook.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Mook.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 professionele ontwikkelaars actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten verzekeren een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal bekende fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde aanbieders van de genoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Mook binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Otolift of Extrema hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Mook is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Mook werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 105 KG en 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie