Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Molenhoek

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Molenhoek kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zonder risico en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl vindt u nuttige gegevens wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Daarnaast kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Mook en Middelaar.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2300 tot maar liefst €8700, inclusief montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMook en Middelaar | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6584
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Molenhoek juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt bepaald door 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak zijn er extra kosten voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.050 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Molenhoek. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.800 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.350 – €8.300€2.850 – €5.8005 uur
2 bochten€5.500 – €11.100€4.350 – €7.100Eén dag
Draaiende trap€8.050 – €14.500€4.850 – €9.1006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Molenhoek.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Molenhoek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-molenhoek-6584

Bekijk aanbieders in de regio

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Molenhoek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 inclusief plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Mook en Middelaar door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Mook en Middelaar. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Mook en Middelaar (https://www.mookenmiddelaar.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een traplift laten installeren die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 6
 • 6585 AP, Mook en Middelaar
 • Website: www.mookenmiddelaar.nl
 • E-mailadres: wmo@mookenmiddelaar.nl
 • Telefoonnummer: 0246961111

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Molenhoek vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende mogelijkheden introduceren en geeft aan welke uitvoering past bij uw woning en budget. Veel winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Molenhoek.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Molenhoek.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn 5 populaire traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers werken met een snelle levering en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 populaire fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum. Erkende aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitzoeken van de beste huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Molenhoek in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Stannah of RecentLift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Molenhoek is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Molenhoek communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel ligt dat tussen de 105 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie