Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Malden

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Malden maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Onderstaand treft u nuttige informatie omtrent trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Heumen.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1700 oplopend tot 9300, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHeumen | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6581
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Malden juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt bepaald door twee zaken: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.550 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Malden. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.850 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.000 – €8.700€3.050 – €5.0005 uur
Meerdere bochten€5.900 – €11.100€3.850 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€7.850 – €13.300€4.750 – €10.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Malden.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Malden is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer merken hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-malden-6581

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Malden voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heumen door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Heumen. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Heumen (https://www.heumen.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een stoellift uitzoeken die aansluit op uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 6
 • 6581 AC, Heumen
 • Website: www.heumen.nl
 • E-mail: heumen@heumen.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Malden zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de regio. Een productspecialist kan u een aantal liften tonen en geeft aan welk merk/model past bij uw situatie. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht staan merken en winkels die ook werkzaam zijn in Malden.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Malden.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn enkele erkende traplift fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle montage en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit 5 betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator. Bekende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Malden al binnen 2 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Platinum of 123 traplift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Malden is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Malden werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal fluctueert dat tussen de 115 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie