Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Erlecom

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Erlecom kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze website treft u bruikbare tips ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Daarnaast kunt u direct op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Berg en Dal.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €2500 & €8600, incl. installatie.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBerg en Dal | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6577
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Erlecom juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.400 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Erlecom. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.700 – €2.3504 uur
1 bocht€4.700 – €9.500€2.800 – €5.5005 uur
Meerdere bochten€6.000 – €10.700€3.900 – €7.700Hele dag
Spiltrap€8.250 – €12.700€4.700 – €9.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Erlecom.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Erlecom is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u tot wel 60% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-erlecom-6577

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Erlecom voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berg en Dal binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Berg en Dal. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een type uitzoeken die rijmt met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsplein 1
 • 6562 AH, Berg en Dal
 • Website: www.bergendal.nl
 • E-mailadres: gemeente@bergendal.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Erlecom vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de regio. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften introduceren en vertelt welk systeem voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Erlecom.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Erlecom.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele populaire merken aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten staan voor een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal geschikte merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema. Populaire (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Erlecom al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Acorn + 123 traplift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Erlecom is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Erlecom benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie