Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Millingen aan de Rijn

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Millingen aan de Rijn maakt het mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zonder risico en probleemloos naar boven en naar beneden. Hieronder bekijkt u praktische tips met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Berg en Dal.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2550 oplopend tot 9600, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBerg en Dal | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6566
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Millingen aan de Rijn juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.900 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel vindt u de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Millingen aan de Rijn. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.600 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.400 – €9.100€3.300 – €6.6001/2 dag
2 bochten€5.700 – €10.500€3.550 – €7.0006,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €14.100€4.500 – €10.9001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Millingen aan de Rijn.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Millingen aan de Rijn kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u zo 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-millingen-aan-de-rijn-6566

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Millingen aan de Rijn voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Ook verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 incl. plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berg en Dal door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Berg en Dal. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 2. Een consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een stoellift laten installeren dat past bij uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer weten of snel een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dorpsplein 1
 • 6562 AH, Berg en Dal
 • Website: www.bergendal.nl
 • E-mail: gemeente@bergendal.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Millingen aan de Rijn bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere systemen laten zien en geeft aan welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder treft u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Millingen aan de Rijn.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Millingen aan de Rijn.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse betrouwbare leveranciers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten bieden een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere bekende leveranciers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Betrouwbare adviseurs van deze modellen zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Millingen aan de Rijn binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Triwa & Smienk beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Millingen aan de Rijn is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Millingen aan de Rijn werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis schommelt dat tussen de 105 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie