Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bingelrade

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Bingelrade maakt het mogelijk! Meer en meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u veilig en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze site leest u nuttige adviezen omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, de werking, de geschatte kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Daarnaast kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1950 oplopend tot 9400, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBeekdaelen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6456
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Bingelrade juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien komen er additionele kosten bij voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Bingelrade. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.550 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.700 – €9.100€3.150 – €5.900Dagdeel
2 bochten€6.200 – €11.900€3.650 – €7.7005,5 uur
Spiltrap€8.250 – €13.500€4.550 – €9.7006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bingelrade.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bingelrade kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-bingelrade-6456

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Bingelrade voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 inclusief plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Beekdaelen. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een model laten installeren die matcht met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Bingelrade subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden laten zien en geeft aan welke uitvoering in lijn is met uw wensenlijstje en budget. De meeste winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Bingelrade.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Bingelrade.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf goede traplift bouwers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten verzekeren een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 grote leveranciers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Betrouwbare dealers van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Bingelrade binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Acorn + PractiComfort hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bingelrade is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Bingelrade verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen wisselt dat tussen de 110 KG – 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie