Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oirsbeek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Oirsbeek biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht leest u praktische details wat betreft trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een veilige en aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2450 tot zo’n €8400, inclusief installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBeekdaelen | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6438
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Oirsbeek juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Oirsbeek. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.700 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.750 – €8.900€2.750 – €6.5004,5 uur
Meerdere bochten€5.950 – €11.200€3.900 – €7.8001 dag
Draaiende trap€7.600 – €14.000€5.150 – €10.400Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Oirsbeek.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oirsbeek is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 45% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkopers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-oirsbeek-6438

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Oirsbeek voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Beekdaelen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kopen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mail: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Oirsbeek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende liften tonen en informeert u over welk systeem in lijn is met de situatie en het budget. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Oirsbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Oirsbeek.

Erkende merken
In uw omgeving zijn meerdere goede fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken hanteren een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf professionele ontwikkelaars De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Oirsbeek binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Handicare + TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oirsbeek is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oirsbeek verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Standaard wisselt dat tussen de 120 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie