Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoensbroek

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Hoensbroek maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zonder risico en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze webpagina leest u uitgebreide beschrijvingen inzake trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Heerlen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1850 tot maar liefst €9000, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHeerlen | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6432
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Hoensbroek juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van uw trap en eventuele extra’s. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €6.950.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verstrekken wij de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Hoensbroek. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.800 – €2.350Dagdeel
1 bocht€4.500 – €9.900€2.550 – €6.7004,5 uur
Twee bochten€6.400 – €10.500€4.250 – €7.8005,5 uur
Spiltrap€7.600 – €12.900€5.400 – €10.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoensbroek.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hoensbroek kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Meer en meer showrooms bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hoensbroek-6432

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hoensbroek voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerlen via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Heerlen. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Heerlen (https://www.heerlen.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een type kiezen die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 6411 HK, Heerlen
 • Website: www.heerlen.nl
 • E-mail: gemeente@heerlen.nl
 • Telefoonnummer: 14045

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Hoensbroek vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire mogelijkheden tonen en informeert u over welk systeem aansluit op de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Hoensbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Hoensbroek.

Bekende merken
In ons land zijn diverse betrouwbare leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers hanteren een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn verschillende geschikte leveranciers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema. Betrouwbare specialisten van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Hoensbroek binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Triwa of Extrema bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 2000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hoensbroek is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hoensbroek communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel fluctueert dat tussen de 100 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie