Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schinnen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Schinnen kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u veilig en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op de traplift-vergelijker treft u handige specificaties omtrent trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de installatiekosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €1750 tot zo’n €10200, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBeekdaelen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6365
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Schinnen juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.200 inclusief installatie.
 • Opties zoals een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Schinnen. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.650 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.650 – €9.000€3.300 – €6.4005 uur
2 bochten€5.750 – €11.500€4.100 – €7.0006 uur
Draaiende trap€8.350 – €13.600€4.900 – €10.000Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Schinnen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schinnen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens helpt u verspilling tegengaan. De meeste aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-schinnen-6365

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Schinnen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.350 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Beekdaelen. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een model laten plaatsen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen hulp aanvragen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Schinnen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u passende modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Schinnen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Schinnen.

Populaire merken
In Nederland zijn vijf betrouwbare leveranciers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten hanteren een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In deze tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan vijf erkende traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe. Populaire installateurs van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Schinnen binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Otolift of Strobbe hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Schinnen is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Schinnen werkt met een maximale draagkracht in KG. Doorgaans valt dit binnen een marge van 115 KG – 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie