Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Klimmen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Klimmen maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder bieden wij handige details aangaande trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Voerendaal.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2550 tot wel €8600, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Voerendaal | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6343
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftOtolift Two

Kosten traplift Klimmen juli 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.200 of meer.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel verstrekken wij de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Klimmen. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.850 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.700 – €8.100€3.300 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.550 – €10.700€4.200 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€8.050 – €13.100€4.950 – €10.300Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Klimmen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Klimmen kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u tot wel 60% op de aankoopprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-klimmen-6343

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Klimmen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte firma die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Voerendaal binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Voerendaal. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Voerendaal (https://www.voerendaal.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist verkent of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn bieden ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een model aanschaffen die in lijn is met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6367 ED, Voerendaal
 • Website: www.voerendaal.nl
 • E-mailadres: info@voerendaal.nl
 • Telefoonnummer: 0455753399

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Klimmen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende opties laten zien en adviseert u over welke uitvoering past bij uw trap, situatie en budget. De meeste winkels verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook actief zijn in Klimmen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Klimmen.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte merken actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers waarborgen een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 erkende ontwikkelaars De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Triwa, Minivator, Heymer. Populaire adviseurs van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het kopen van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in Klimmen binnen een paar weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Minivator en PractiComfort beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950+.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Klimmen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Klimmen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 115 KG – 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie