Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schimmert

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Schimmert vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zorgeloos en comfortabel de trap op en af. Via de TrapliftExpert leest u waardevolle gegevens betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe het technisch werkt, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1750 tot wel €8800, inclusief montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Beekdaelen | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6333
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Schimmert juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Schimmert. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.550 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.500 – €8.200€2.650 – €5.3001/2 dag
Twee bochten€6.300 – €10.400€4.400 – €7.0001 dag
Draaiende trap€7.900 – €12.300€4.950 – €10.7001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Schimmert.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Schimmert is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-schimmert-6333

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Schimmert voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. montage.De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Beekdaelen. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag nu een systeem kiezen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Schimmert vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer in de buurt. Een productspecialist kan u passende stoelliften laten zien en vertelt welk type lift past past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst bieden wij de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Schimmert.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Schimmert.

Geschikte merken
In uw regio zijn diverse populaire fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal geschikte ontwikkelaars Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Heymer. Betrouwbare wederverkopers van deze modellen zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Schimmert binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Triwa & RecentLift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Schimmert is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Schimmert werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel valt dit binnen een marge van 125 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie