Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ransdaal

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Ransdaal verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site vindt u praktische adviezen omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, technische details, de geschatte kosten, de WMO en populaire leveranciers. Ook kunt u online en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Voerendaal.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2600 tot wel €8100, inclusief montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Voerendaal | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6312
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Ransdaal juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Ransdaal. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.850 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.200 – €8.500€2.850 – €6.700halve dag
Twee bochten€5.900 – €10.400€3.900 – €7.7006,5 uur
Spiltrap€8.500 – €13.300€4.950 – €9.000Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Ransdaal.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ransdaal is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u gemakkelijk 45% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ransdaal-6312

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ransdaal voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 incl. montage.De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Voerendaal d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Voerendaal. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Voerendaal (https://www.voerendaal.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type kiezen die matcht met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6367 ED, Voerendaal
 • Website: www.voerendaal.nl
 • E-mail: info@voerendaal.nl
 • Telefoonnummer: 0455753399

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Ransdaal onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen introduceren en informeert u over welke uitvoering past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In deze tabel staan merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Ransdaal.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Ransdaal.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere populaire fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers garanderen een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende bekende merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum. Erkende montagepartners van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Ransdaal in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Handicare en 123 traplift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Starla.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ransdaal is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ransdaal hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie