Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vijlen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Vijlen maakt het mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Hieronder treft u belangrijke beschrijvingen over trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, een technische beschrijving, de totale kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Ook kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Vaals.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1800 tot maar liefst €8800, inclusief montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteVaals | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6294
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftTriwa TR 10

Kosten traplift Vijlen juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Vijlen. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.850 – €2.300halve dag
1 bocht€4.950 – €8.000€2.700 – €5.1001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €10.800€3.900 – €7.2005,5 uur
Spiltrap€8.250 – €14.200€5.000 – €10.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Vijlen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Vijlen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel leveranciers bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-vijlen-6294

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Vijlen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vaals door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Vaals. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode veilig en prettig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Vaals (https://www.vaals.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een stoellift laten installeren die voldoet aan uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of nu direct een WMO-melding doen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Von Clermontplein 15
 • 6291 AT, Vaals
 • Website: www.vaals.nl
 • E-mail: wmoloket@vaals.nl
 • Telefoonnummer: 0433068534

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Vijlen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte stoelliften tonen en vertelt welk systeem aansluit op uw wensen en budget. De meeste winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst staan de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Vijlen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Vijlen.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn 5 erkende merken actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan voor een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftInnovatief en compact design
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn verschillende erkende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Minivator, Strobbe, Extrema. Grote aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist kan u helpen bij het vinden van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Vijlen binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Triwa & Smienk hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Vijlen is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Vijlen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal wisselt dat tussen de 105 KG tot 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie