Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eys

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Eys kan u daarbij helpen! Veel ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zonder risico en probleemloos de trap op en af. Via deze pagina treft u belangrijke adviezen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de werking, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Gulpen-Wittem.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2500 tot maar liefst €9000, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGulpen-Wittem | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6287
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Eys mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Eys. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.600 – €2.2004 uur
1 bocht€4.750 – €9.600€3.450 – €6.7001/2 dag
2 bochten€6.400 – €10.100€4.400 – €7.000Eén dag
Spiltrap€8.250 – €12.700€4.600 – €10.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eys.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Eys is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-eys-6287

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Eys voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien zijn er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.100 inclusief montage. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gulpen-Wittem binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Gulpen-Wittem. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten plaatsen die in lijn is met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Willem Vliegenstraat 12
 • 6271 DA, Gulpen-Wittem
 • Website: www.gulpen-wittem.nl
 • E-mail: wmo-loket@gulpen-wittem.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Eys onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u verschillende liften tonen en vertelt welk merk/model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de dealers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Eys.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Eys.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal populaire ontwikkelaars met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren enkele betrouwbare leveranciers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe. Betrouwbare aanbieders van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Eys binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Acorn & PractiComfort verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Sadler.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Eys is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Eys werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 110 KG en 145 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie