Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beutenaken

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Beutenaken vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Via onze vergelijker leest u handige informatie betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, technische details, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Gulpen-Wittem.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €2150 & €10100, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Gulpen-Wittem | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6278
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Beutenaken juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €6.900 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Beutenaken. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.650 – €2.3004 uur
1 bocht€5.250 – €8.200€2.550 – €6.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €11.300€4.150 – €7.2006 uur
Wenteltrap€7.900 – €14.000€4.550 – €10.6001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Beutenaken.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Beutenaken is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-beutenaken-6278

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Beutenaken voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. montage.De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gulpen-Wittem door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Gulpen-Wittem. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of smalle deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift uitzoeken die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of meteen een WMO-melding doen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Willem Vliegenstraat 12
 • 6271 DA, Gulpen-Wittem
 • Website: www.gulpen-wittem.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@gulpen-wittem.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Beutenaken vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een professionele adviseur kan u verschillende mogelijkheden tonen en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook liften monteren in Beutenaken.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Beutenaken.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal professionele traplift fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten verzekeren een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse erkende merken Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa. Populaire adviseurs van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Beutenaken al binnen 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn en TipTop beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Beutenaken is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Beutenaken benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen schommelt dat tussen de 110 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie