Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Slenaken

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Slenaken maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina bieden wij belangrijke beschrijvingen aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Gulpen-Wittem.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De kosten schommelen tussen €1900 oplopend tot 8200, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteGulpen-Wittem | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6277
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Slenaken juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.450 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel treft u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Slenaken. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.650 – €2.1004 uur
1 bocht€5.000 – €8.900€2.600 – €6.0001/2 dag
Meerdere bochten€5.950 – €11.600€3.950 – €7.600Hele dag
Wenteltrap€7.800 – €12.100€5.550 – €9.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Slenaken.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Slenaken kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. De meeste aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-slenaken-6277

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Slenaken voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 incl. montage.Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gulpen-Wittem via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Gulpen-Wittem. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een traplift aanschaffen die in lijn is met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Willem Vliegenstraat 12
 • 6271 DA, Gulpen-Wittem
 • Website: www.gulpen-wittem.nl
 • E-mail: wmo-loket@gulpen-wittem.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Slenaken lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u verschillende opties laten zien en informeert welk model in lijn is met uw trap, situatie en budget. De meeste winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u leveranciers en merken die ook leveren in Slenaken.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Slenaken.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende bekende producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers hanteren een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal erkende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer. Populaire installateurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Slenaken binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Platinum & Extrema bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Two.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Slenaken is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Slenaken werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG en 150 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie