Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Margraten

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Margraten maakt het mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met belangrijke tips m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, een technische beschrijving, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Uiteraard kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Eijsden-Margraten.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1750 oplopend tot 9600, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteEijsden-Margraten | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6269
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Margraten juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.250 incl. montage.
 • Opties zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder vindt u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Margraten. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.850 – €2.100halve dag
1 bocht€5.000 – €9.300€2.800 – €6.300Dagdeel
Meerdere bochten€5.950 – €11.900€4.100 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€7.600 – €13.200€5.000 – €9.1006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Margraten.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Margraten kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-margraten-6269

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Margraten voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.200 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 inclusief plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eijsden-Margraten via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Eijsden-Margraten. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een stoellift selecteren die aansluit op uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct aanmelden voor de WMO? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Breusterstraat 27
 • 6245 EH, Eijsden-Margraten
 • Website: www.eijsden-margraten.nl
 • E-mailadres: info@eijsden-margraten.nl
 • Telefoonnummer: 0434588488

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Margraten vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een adviespunt of showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u passende liften laten zien en informeert welk systeem in lijn is met uw situatie. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Margraten.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Margraten.

Erkende merken
In uw regio zijn vijf betrouwbare leveranciers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle montage en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren een aantal professionele traplift bouwers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer. Erkende installateurs van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het kopen van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Margraten binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Minivator + 123 traplift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Margraten is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Margraten werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie